StartpaginaARCHIEF 3.2023 - Zutphen

De Stichting Internationale Orgelreizen bood ook in 2023, op zaterdag 13 mei, weer een boeiende ééndaagse excursie aan, en wel naar de historische Hanzestad Zutphen. Deze excursie vond plaats o.l.v. onze vaste organist Frank van Wijk. We bezochten een drietal historische kerken en orgels die op loopafstand van elkaar liggen.

Het programma startte om 11.00 uur in de
Sint Janskerk waar wij het Timpe-orgel (1818, IIP/20), dat door de Firma Reil in 2004 gerestaureerd werd, beluisterden.

Baaderorgel Zutphen 13-5-2023Om 12.00 uur vertrokken we onder fraaie en warme weersomstandigheden naar de Lutherse kerk (Beukerstraat 19), waar het Lohman-orgel (1831, IIp/13) bespeeld werd. Daarna liepen we naar de Walburgiskerk, waar in de Annakapel een eenvoudige lunch werd geserveerd. Na de lunch konden we de Walburgiskerk bezichtigen of desgewenst een wandeling maken door de fraaie binnenstad van Zutphen.

Om 15.15 uur vervolgden wij ons programma in de Walburgiskerk, waar twee orgels te beluisteren waren: het
koororgel van Ahrend en Brunzema (1960, Ip/6) en het hoofdorgel van Bader (1643, IIIP/38), in 1996 gerestaureerd door de Firma Reil.

Om 17.00 uur stond er nog een afscheidsdrankje klaar in de Annakapel.

Zutphen - Lutherse Kerkbijzonderheden

Aan het begin van de dag ontvingen we het gebruikelijke, maar ook nu weer uitstekend(!) uitgevoerde programmaboek met alle benodigde informatie over de kerken, orgels en de te spelen werken.

Deze 10e voorjaarsexcursie werd op deze fraaie en warme voorjaarsdag bijgewoond door plm. 55 deelnemers, die volop hebben genoten van de welluidende orgelklanken en - werken, zeker door het zeer fraaie en inspirerende orgelspel van huisorganist Frank van Wijk. De organisatie van het geheel verliep voortreffelijk, daarom ook hier de door vele aanwezigen uitgesproken waardering hiervoor.

(deelnemer).

een kleine fotoreportage.    
Sint Janskerk Zutphen koororgel St. Janskerk Zutphen Lutherse kerk Zutphen
Walburgiskerk Zutphen sfeerimpressie sfeerimpressie


Een vergroting? U kunt daarvoor in dit blok op iedere foto klikken!


 Printerversie