StartpaginaARCHIEF 3.2014 - Deventer

EENDAAGSE EXCURSIES

Na de bestemmingen Ootmarsum en omstreken (2012) en Den Haag (2013), bezochten we op zaterdag 21 juni 2014 de orgel- en Hanzestad Deventer waarbij een viertal kerken centraal stonden : de Bergkerk, het Doopsgezinde /Remonstrantse Penninckshuis, de Lebuïnuskerk (Hoofd- en Koororgel) en de Broederenkerk. In de laatste kerk was het gerestaureerde Ibach-orgel juist de dag tevoren opgeleverd en kon het weer in alle herboren pracht en praal, en in monumentale kracht worden gehoord.

Met een kleine veertig deelnemers beluisterden we aandachtig de boeiende en welluidende orgels van deze kerken, die als gebruikelijk door onze vaste organist Theo Jellema werden bespeeld. Hij bracht boeiende en sterk afwisselende orgelwerken ten gehore, waardoor de diverse karakteristieken van deze orgels duidelijk voor het voetlicht werden gebracht. Ook verzorgde hij toelichting bij de gebouwen en de orgels.

Het fraaie weer, de gezamenlijke - uitstekend verzorgde - lunch, de goed geselecteerde orgelpracht en het uitstekende orgelspel van Theo Jellema vormden de ingrediënten van deze opnieuw zeer geslaagde orgelexcursie die in een traditioneel goede onderlinge en hartelijke sfeer tussen de deelnemers verliep. Daarom vanuit de deelnemers hulde aan de organisatoren!

Bergkerk Deventer 


Klik hier om naar boven te gaan.


Printerversie