StartpaginaARCHIEF 3.2012 - Twenthe en BRD

Nieuw in het aanbod van SIO was in 2012 een voorjaarsexcursie en wel op zaterdag 21 april met als thema: ´Het grensgebied van Overijssel en Niedersachsen´. U kreeg een geheel verzorgde dag voorgeschoteld, bestaande uit: busvervoer vanaf en terug naar Almelo in een luxe touringcar, een fraai uitgevoerd programmaboekje met alle gegevens over de te bezoeken orgels en de orgelwerken die Theo Jellema en gastheer Egbert Schoenmaker ten gehore brachten.

Neuenhaus, Quelhorst 1823Hieronder treft u een fotoverslag aan, waarmee u ook visueel een indruk krijgt van deze zeer geslaagde ééndagsexcursie.

We reden door het fraaie, in frisse voorjaarskleuren gehulde Dinkelland naar Duitsland en horen Theo Jellema op de orgels in Veldhausen (Courtain, 1793) en Neuenhaus (Quelhorst, 1823). In Neuenhaus genoten we van een heerlijk smakend, warm Italiaans lunchbuffet. Terug in Nederland bezochten we in Ootmarsum het orgel in de Protestantse kerk (Berner, 1781) en was er vervolgens gelegenheid om het stadje Ootmarsum te bekijken en als afsluiting hoorden we zowel gastheer Egbert Schoenmaker als Theo Jellema op het fraai klinkende orgel in de R.K.-kerk (Epmann, 1814). Na afloop reisden we tijd terug naar Almelo, vanwaar iedereen weer tijdig huiswaarts kon keren.Veldhausen-Courtainoverzicht 1.

Hier boven: De muzikale begeleiders van deze dag: Egbert Schoenmaker en Theo Jellema. Uiterst rechts: Neuenhaus, bijzondere vorm frontversiering zijkant. (zgn. wangen).


overzicht 2Klik hier om naar boven te gaan.


Printerversie