StartpaginaARCHIEF 3.2019 - Kampen

In 2019 voerde de jaarlijkse voorjaarsexcursie ons op zaterdag 25 mei 2019 naar de aloude Hanzestad Kampen, waar we drie historische kerken bezochten, op loop- afstand van elkaar. Stadsorganist Ab Weegenaar was deze dag onze gastheer. Als gebruikelijk speelde onze vaste organist Frank van Wijk gevarieerde programma’s, met daarnaast ook enkele muzikale bijdragen van Ab Wegenaar.

De dag werd bijgewoond door plm. 70 belangstellenden, die onder de indruk waren van de kerken en instrumenten. De gevarieerde klankrijkdom die we deze dag hoorden was indrukwekkend. Al met al was een zeer geslaagde dag.

Dagprogramma

Wij gingen van start om 11 uur in de Buitenkerk ofwel Onze-Lieve-Vrouwekerk (Hinsz 1754, IIP/20). Daarna verplaatsten ons naar de Broederkerk (Van Gruisen 1822, IIP/32) voor de tweede bespeling van deze dag. Aansluitend gebruikten we hier ook de smakelijke lunch.Vervolgens bezochten we de Bovenkerk om de beide fraaie orgels te beluisteren (Hinsz 1743, IVP/56 & koororgel Reil 1999, IIIP/29). In de Bovenkerk sloten we de dag af met een borrel en hapje.

Kampen - BovenkerkU kunt iedere foto vergroten door erop te klikken.

Fotoimpressie Excursie KampenEregalerij KAMPEN

Buitenkerk - Kampen Broederkerk - Kampen Bovenkerk - Kampen (koororgel) Bovenkerk - Kampen


Klik hier om naar boven te gaan.


Printerversie