StartpaginaARCHIEF 3.2022 - Hoorn

Terugblik Voorjaarsexcursie Hoorn

De voorjaarsexcursie voerde ons op zaterdag 11 juni 2022 naar de fraaie stad Hoorn in Noord-Holland. Een stad met een prachtige historische binnenstad, waar we niet alleen een drietal kerken bezochten, maar waar in de middag ook tijd was ingeruimd voor het stedenschoon. Het fraaie lente/zomerweer werkte prima mee aan een zeer geslaagde voorjaarsexcursie met ruim 50 deelnemers.Haven Hoorn. Foto: Wim de JustDagprogramma

Na de ontvangst in de Ev.Lutherse kerk opende onze organist Frank van Wijk de dag om 11.00 uur met zijn eerste bespeling. Het door Flentrop gerestaureerde orgel van Peter Müller 1773 (IIp/17) klonk uitstekend en verfijnd in een boeiende reeks orgelwerken.

Hoorn, Lutherse kerk.Foto M.van 't EindeOosterkerk

Vervolgens wandelden we naar de Oosterkerk, waar bij binnenkomst het rijk versierde front opviel. Achter dit front van Bätz bouwde Witte in 1871 het huidige orgel (IIP/18), dat in 2009 door Flentrop werd gereviseerd.

In deze kerk werd gezamenlijk een prima verzorgde lunch gebruikt; na het einde van maaltijd deed Frank van Wijk verslag van zijn oriëntatiereis voor de orgelreis naar Zuid-Duitsland (2-8 oktober).

Hoorn -Oosterkerk. Foto: M v.'t EindeMiddagprogramma Hoorn

Aansluitend bestond de gelegenheid de levendige binnenstad te bekijken. Het slotconcert door Frank van Wijk vond plaats om 16.00 uur in de kerk van de H.H. Cyriacus en Franciscus (Koepelkerk) op het romantisch getinte orgel van Maarschalkerweerd uit 1883 (IIP/26).

Hoorn, Koepelkerk. Foto: J. Huttenga 


enkele sfeerindrukken

  Klik op de foto's voor een vergroting.  Printerversie