StartpaginaOrgelreis 2024 - EuregioAlgemeen

Orgelreis naar de Euregio.

Na de geslaagde 38e reis naar Ostfriesland wordt door organist Frank van Wijk en het bestuur voortvarend gewerkt aan de 39e reis, met dit jaar de Euregio als bestemming. De reisperiode is maandag 7 t/m vrijdag 11 oktober. De overnachtingsplaats is Verviers, ten oosten van Luik, van waaruit Belgisch Limburg, de Duitse Eifel en het Nederlandse Limburg relatief gemak- kelijk te bereizen zijn.

De reis start op maandagochtend 7 oktober 2024. U reist op eigen gelegenheid naar Amersfoort, waar de bus nabij het station om 10.30 uur zal vertrekken. Het eerste reisdoel die dag is Roermond, waar we 2 kerken willen bezoeken. Desgewenst kunt u ook in Roermond opstappen. Na een lunch en twee concerten reizen we door naar het vier-sterren
Hotel Verviers Van der Valk, waar we de hele reisperiode overnachten.

De reis eindigt op vrijdag 11 oktober in Amersfoort. Op onze terugreis vanuit Verviers willen we in België en het Zuiden van Nederland nog twee interessante kerken bezoeken.

Dinsdag, woensdag en donderdag staan drie dagtochten gepland: één naar de Eifel, waar
Schleiden en Steinfeld op het programma staan. Een andere dag bezoeken we de grote kerken in Luik en de St Remacle-kerk te Spa. De derde dag is bestemd voor het Belgische Limburg, waar de kerken van Tongeren, St. Truiden en Hasselt op ons verlanglijstje staan.

Zoals u van de Stichting Internationale Orgelreizen gewend bent streven we ook dit jaar naar een gevarieerd programma van grote en kleine instrumenten uit verschillende eeuwen en stijlperioden, o.a. Franse barok (
Robustelly), Duitse barok (König), Vlaamse barok (Le Picard) en Franse romantiek (Merklin, Cavaillé-Coll).

TongerenBovenstaande aankondiging is derhalve onder het voorbehoud dat de definitieve invulling van het programma op enig onderdeel kan afwijken, mede afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse. Als gebruikelijk garandeert de stichting altijd een programma, dat naar verscheidenheid en kwaliteit aan de hoogste normen voldoet.

steinfeldKlik hier voor de pagina met info over de reissom


Printerversie