StartpaginaARCHIEF REIZEN 2.ARCHIEF 2A 2018-2022orgelreis 2022

REISVERSLAG VAN EEN DEELNEMER-1

Impressie van Orgelreis 37 naar Zuid-Duitsland op 2 t/m 8 oktober 2022 met als verblijfplaats de stad Ulm.

De orgelreis werd gestart op zondag 2 oktober vanuit Amersfoort. We vertrokken richting Mainz met een orgel-tussenstop in
Kiedrich. De eerste overnachting in Mainz vond plaats in Novotel Mainz. Op maandag bezochten we in Mainz het recent gerestaureerde orgel van de kerk Sankt Ignaz. Na enige strubbelingen met de sleutels van de kerk en het orgel (ondanks reminders geen koster/gastheer/gastvrouw) arriveerden we na een kleine programma-aanpassing uiteindelijk op tijd in het Leonardo Royal Hotel Ulm voor de avondmaaltijd en de overnachting. Het hotel bood alle gewenste comfort; het maakte een frisse, goed verzorgde indruk en was óf van zeer recente bouwdatum, óf onlangs gerenoveerd. Als centraal gelegen uitgangspunt voor onze dagelijkse 'orgelreisjes' voldeed het uitstekend.

Weingartenrv3

Binnen de groep deelnemers, waaronder een 8-tal "nieuwe" gezichten, heerste een uitstekende en betrokken sfeer. Diverse vriendschappen werden (veelal na de reisloze corona-jaren) weer geactiveerd, waardoor na afloop van de reis een tevreden gevoel en een uitstekende indruk achterbleef.

weingarten klavierenrv2

In de loop van de week bezochten we noordelijk van Ulm gelegen kerken/orgels, in Giengen an der Brenz, Dillingen, Gabelbach, Neresheim, Mönschdeggingen en Maihingen. In de regio ten zuiden van Ulm werden Ochsenhausen, Irsee, Ottobeuren, Rot a.d. Rot, Weingarten. Op de laatste (terug)reisdag stond ook nog het beroemde Reilorgel in de St.Gumbertus-Kirche in Ansbach op het reisprogramma.We arriveerden 's avonds keurig op de geplande tijd van 19.00 uur weer in Amersfoort, en konden we - soms enigszins vermoeid - terugkijken op een schitterende orgelreis 2022.

orgelreis 2022rv4

Samenvatting: de Orgelreis 2022 was goed voorbereid en georganiseerd en enkele kleine problemen, ontstaan doordat twee gastheren de duidelijk gemaakte en schriftelijk bevestigde afspraken niet correct nakwamen, werden soepel en op prettige wijze opgelost. Het stadsbezoek aan Ulm werd allerwegen positief gewaardeerd.


ottobeuren 2022rv5

De muzikale begeleiding van Frank van Wijk werkte inspirerend: hij liet de orgels met goedgekozen repertoire uitstekend tot hun recht komen. De kwaliteit van het orgelspel was buitengewoon goed, ondanks de nukken van sommige orgels en de afwezigheid van onze vaste registrante, die helaas door een Corona-besmetting thuis moest achterblijven. Diverse gastheren/organisten hadden de tongwerken speciaal voor ons (bij)gestemd, zodat deze positief bijdroegen aan de beleving en de feestvreugde.

Frank van Wijk. @foto: Erik Bakker2022 


kiedrich 1


mainz st ignaz


gingen ad Brenz


Dillingen


Gabelbach


maihingen


Mönchsdeggingen


Mönchsdeggingen


ons boegbeeld 2022


neresheim


Rot an der Rot


irsee


ottobeuren


ottobeuren dreif.orgel


ochsenhausen 3


Weingarten


ansbach


foto-impr.1foto-impr.2FOTO 1. Wim de Just

Er zijn meerdere groepsfoto's gemaakt. Twee foto's zijn nu beschikbaar.

-------------------------------------------------------------------


U kunt de foto's vergroten door er met de linker muisknop op te klikken. Nogmaals klikken levert soms nog meer vergroting op. Wilt u een foto in een HOGE resolutie ontvangen, vul dan onderstaand bestelformulier in en u krijgt deze dan binnenkort toegestuurd. Geef duidelijk aan welke foto u wenst.

groepsfoto 2022-1. Klik voor een vergroting2. FOTO: Jaap Huttenga

Wilt u deze foto in een HOGE resolutie ontvangen, vul ook dan onderstaand bestelformulier in en u krijgt deze binnenkort toegestuurd. Vul duidelijk in welke foto u wenst.

groep 2022-2: J.Huttenga. Klik voor vergrotingAANVRAAG GROEPSFOTO - 2022

Voorletters *
Achternaam *
woonplaats *
E-Mail-adres *
 
Beveiligingscode
Herhaal de beveiligingscode *


Printerversie