StartpaginaARCHIEF REIZEN 1.Reizen 2010 t/m20132013 NormandiŽ

Jubileum-orgelreis 2013

In dit archiefgedeelte vindt u diverse bijzonderheden (verslag en foto's) van de dertigste orgelreis (2013) naar Normandië.

Theo Jellema, muzikale begeleidingREISVERSLAG

De orgelreis naar/in Normandië (oktober 2013) was in meerdere opzichten een optimaal geslaagd en positief geheel. Het weer was ideaal, zowel voor alle bezoek-activiteiten als voor de reis zelf. Het was tijdens de reis nog redelijk zonnig en aangenaam warm met relatief weinig neerslag. Dit alles in tegenstelling tot de geweldige storm die slechts enkele dagen na afsluiting van deze orgelreis huishield in Normandië en ook in Nederland. Door het fraaie weertype was in de meeste kerken de temperatuur boven verwachting en aangenaam, iets wat in vorige jaren wel eens anders was, maar vooral kouder. De hotelaccomodaties in Bergen op Zoom en Rouen waren van uitstekende kwaliteit.

Maar vooral het muzikale programma, vakkundig en met veel inzet verzorgd door onze vaste organist Theo Jellema, was dagelijks - zonder uitzondering en zonder overdrijving - van uitstekende kwaliteit. Hij bespeelde op aansprekende wijze de orgels met uiteenlopende en boeiende orgelwerken van onder andere Mendelssohn-Bartholdy, Franck, Debussy, Litaize, Saint-Saëns, Hendriks, Roberday, Guilain, Balbastre, Walton, Dupré, Raison, Kalomé, Batiste, Lasceux, Händel, Mozart, Wackenthaler, Stern, Guilmant, Salomé, Vierne, Buxtehude, Tunder, Albero, Bach, Langlais, Raison, Brahms, Duruflé, Geoffray, Pachelbel, v.d. Kerckhoven, Sweelinck en Clérambault. Kortom; een zeer indrukwekkend en breed samengesteld programma.

Commémoration

Een nieuwe compositie van componist Henk Vermeulen (gemaakt in opdracht van het bestuur van de Stichting Internationale Orgelreizen , met als titel: Commémoration) werd in Rouen ten doop gehouden en gelet de waarderende reacties van de toehoorders positief gewaardeerd.

Samenvatting:
de orgelreis 2013 was een belevenis met een prima, open en hartelijke sfeer tussen de vele deelnemers, waaronder veel oud-gedienden. Behalve het excellente orgelspel van Theo Jellema deden ook enkele vaste organisten van de bezochte orgels een indrukwekkende én bovenal positief gewaardeerde duit in het muzikale zakje. De orgelreis 2013 was vooral een muzikaal feest en heerlijk om mee te maken.
(wj)

Componist Henk Vermeulentekening

Tijdens de reis werden diverse tekeningen gemaakt door deelnemer Klaas Terpstra. Hieronder één van zijn
fraaie werken. Beweeg uw muispijl over de tekening en u ziet de details beter.

Druk aan het werkBeweeg uw muispijl over de tekening

 

fotoverslag 2013- deel 1Labyrinth: Ga met muispijl over de foto

 

fotoverslag 2013 deel 2Amiens

Cathédrale Notre-Dame


Bergen op Zoom

Grote of st. Gertrudiskerk
koororgels:  


Caudebec-en-Caux

Eglise Notre-Dame


Caudebec-les-Elbeuf

Eglise Notre-Damee l'Assemption


Eeklo (B)

St. Vincentiuskerk
koororgel rechts hiervan


Elbeuf,

Eglise Saint-Etienne


Elbeuf 2

Eglise Immaculée conception koororgel:


Fécamp

Eglise Saint-Etienne


Fécamp (2)

Eglise Abbatiale de la Sainte-Trinité


Mont Saint-Aignan

Eglise Saint-Thomas-de-Cantorbéry
 


Rouen 1

Hopital Charles Nicolle
"koororgel"


Rouen 2

Eglise Abbatiale de Saint Ouen


Rouen 3 Temple Saint Eloi

Temple Saint Eloi, prot. kerk


Rouen 4 Cathédrale Notre Dame

Cathédrale Notre Dame


Saint Martin-de Boscherville

Eglise Abbatiale Saint-Georges
     


Vernon

Eglise Collégiale Notre Dame
 


Klik hier hier om naar boven te gaan.


Printerversie