StartpaginaARCHIEF REIZEN 1.Reizen 2001 t/m 20092008 Jubileumviering

Een zeer geslaagde dag....

Op zaterdag 7 juni 2008 werd feestelijk stilgestaan bij het feit dat er inmiddels 25 orgelreizen zijn georganiseerd. Een grote groep belangstellenden was al vroeg naar Zutphen gereisd en omstreeks 11.00 uur werd iedereen gastvrij ontvangen in het Eden Hotel. Na de persoonlijke ontmoetingen werd kort na twaalf uur wandelend koers gezet naar de St. Janskerk, waar Jan Jongepier het in 2004 gerestaureerde instrument in alle muzikale geuren en kleuren liet horen door middel van een uitgebreide improvisatie, die door de aanwezigen bijzonder werd gewaardeerd. De klokken van deze kerk werden als afsluiting geluid.

Feestelijk bloemetje

Daarna werd de intieme Lutherse kerk bezocht voor een welluidend concert doort Theo Jellema. De kleine kerk was nagenoeg gevuld met alle deelnemers. Na de afronding werd koers gezet naar een hofje in de oude binnenstad, waar we een heerlijke lunch aangeboden kregen in een prachtige entourage, compleet met de klanken van het carillon, ondertussen bespeeld door beiaardier Gert Oldenbeuving, die zich al eerder bij het gezelschap had gevoegd.

Zutphen- jubileum

Het was schitterend zomerweer en al genietend en wandelend arriveerden we in de St. Walburgiskerk, waar de drie orgels op voortreffelijke wijze werden bespeeld door Theo Jellema. Voorzitter Peter van Voorst stond in een toespraak kort stil bij diverse aspecten van het jubileum.


Zutphen, St. Walburgiskerk.

Na afloop van de concerten werd het Eden Hotel weer opgezocht waar van een prima verzorgd buffetdiner werd genoten. De reactie van alle deelnemers was unaniem: een zeer geslaagde, gezellige dag met een hoge kwaliteit van orgels en muziek. Het Bestuur bedankt ook hier nogmaals iedereen, die op welke wijze dan ook heeft meegewerkt aan het slagen van deze bijzondere dag!

Jubileum Zutphen

Wilt u één of meer foto's ontvangen, dan kunt u deze aanvragen via de webmaster. Geef in uw bericht duidelijk aan welke foto's het betreft.

Voor een beschrijving van de bezochte orgels kunt u
hier klikken.
Printerversie