U bevindt zich hier: Orgelreis 2019 Vlaanderen
Terug naar: Startpagina
Algemeen: Contact opnemen Copyrights site Downloads Navigatie in site Overzicht van de site Belangrijkste updates Webmaster

Zoeken naar:

Orgelreis 2019

vl2019-0

Orgelreis ‘Vlaamse Schonen & Brussel’
maandag 14 t.m. zaterdag 19 oktober 2019

Afbeelding: Brussel, St. Michiel's -

vl2019-1

De 36e reis van Stichting Internationale Orgelreizen zal ons in 2019 voeren naar Vlaanderen, een gebied dat zich tegenwoordig over drie landen uitstrekt, maar vroeger deel uitmaakte van de Zuidelijke Nederlanden. Dankzij de centrale ligging en rijke historie kent de regio een zeer gevarieerd orgellandschap. Wij hopen een aantal schitterende steden en dorpen in Vlaanderen te kunnen bezoeken. Aan bod komen de grote steden als Antwerpen (met het in 2017 gerestaureerde Schijven-orgel van de OLV-kathedraal) plus een hele dag in Brussel met het zwaluwnestorgel van Grenzing in de kathedraal en voorts een keuze uit één of twee andere orgels in deze stad. Ook de kathedralen van Ieper en – in Frans Vlaanderen - Saint-Omer staan op onze wensenlijst.

vl2019-2

Maar het is niet alleen kathedrale grootsheid wat de klok slaat. Ook fraaie orgels op het platteland zullen aan bod komen, zoals het Van Peteghem-orgel in Haringe en het Van den Eijnde-orgel in Oostkamp bij Brugge. Het plan is ook op de heen- of terugreis onder andere het Goltfusz-orgeltje van de Kerk Sint-Jan de Doper in Leuven aan te doen, een juweeltje onder de kleinere orgels.De prachtige steden in combinatie met het schone Vlaamse landschap en de spreekwoordelijk goede keuken beloven een orgelreis die doet watertanden!

Afbeelding: Leuven -

vl2019-3

De komende maanden worden de plannen verder uitgewerkt en rond 1 maart gepubliceerd op deze website. Zet vast in uw agenda dat u dan zeker deze pagina weer bezoekt! Dan volgt ook nadere informatie over kosten en wijze van inschrijving bij ons reisbureau. Vanzelfsprekend zijn alle plannen op dit moment nog onder voorbehoud.
We hopen dat u met ons uitziet naar een prachtige reis in het volgende najaar. Van harte welkom bij de Vlaamse Schonen volgend jaar!

Het bestuur van de Stichting Internationale Orgelreizen, d.d. 29-10-2018

P.S. Ook kunt u onderstaand belangstellings/reactie-formulier vrijblijvend invullen voor aanvullende informatie. Vermeld dan in het grote tekstvak wat u wilt weten.

Afbeelding: Ieper -

Reactieformulier orgelreis 2019 - VLAANDEREN

Voorletter(s) *
Achternaam *
Adres: *
postcode *
woonplaats *
Eventueel telefoonnummer:
E-Mail-adres *
bijzonderheden of speciale vragen
 
Beveiligingscode
Herhaal de beveiligingscode *

Klik hier om naar boven te gaan.