U bevindt zich hier: 2019
Terug naar: ARCHIEF VOORJAARSEXCURSIES
Algemeen: Contact opnemen Copyrights site Downloads Navigatie in site Overzicht van de site Belangrijkste updates Webmaster

Zoeken naar:

25 mei 2019 KAMPEN

In 2019 voert de jaarlijkse voorjaarsexcursie ons op zaterdag 25 mei 2019 naar de aloude Hanzestad Kampen, een stad waar het op zaterdag een gezellige drukte is. Vanaf spoorknooppunt Zwolle bent u in 10 minuten met de trein in Kampen *) en via de brug over de IJssel liggen de drie te bezoeken kerken op loopafstand van elkaar in de historische binnenstad.

Wij starten om 11 uur in de Buitenkerk ofwel Onze-Lieve-Vrouwekerk (Hinsz 1754, IIP/20) om dan de ochtend te vervolgen in de Broederkerk (Van Gruisen 1822, IIP/32). Na de lunch nemen we ruim de tijd in de Bovenkerk om daar de beide fraaie orgels te beluisteren (Hinsz 1743, IVP/56 & Reil 1999, IIIP/29). Stadsorganist Ab Weegenaar zal onze gastheer zijn en onze vaste organist Frank van Wijk kan zich uitleven in zijn registratiekunsten; hij kan deze dag kiezen uit wel 137 registers!

Noteert u vast deze datum in uw agenda!

Vanaf 15 februari 2019 kunt u op deze website lezen wat het precieze programma is, waar de lunch zal plaatsvinden, wat de onkosten zijn en hoe u zich kunt inschrijven. Neem uw muziekminnende vrienden mee en maak er een gezellige dag-uit van in het late voorjaar.

Van harte welkom!

Afbeelding: Kampen Bovenkerk. -

* u dient dan wel via het "oude" station Kampen te reizen en niet via station Kampen-Zuid via de Flevospoorlijn!

Afbeelding: Station Kampen -

Klik hier om naar boven te gaan.