StartpaginaOrgelreis 2022reisbeschrijving

1. REISBESCHRIJVING ALGEMEEN

Na de geslaagde 36e reis naar Vlaanderen wordt nu - na twee jaar onderbreking door de pandemie - door organist Frank van Wijk voortvarend gewerkt aan reis nr. 37, dit jaar naar Zuid-Duitsland (2 t/m 8 oktober), met als verblijfplaats de stad Ulm.

De reis start op zondagmiddag 2 oktober. U reist op eigen gelegenheid naar
Amersfoort, waar de bus nabij het station ==>om 12.30 uur <== zal vertrekken naar Mainz, waar wij één nacht zullen verblijven (Novotel Mainz).
Op deze eerste dag zullen we in Mainz het recent gerestaureerde orgel van de kerk
Sankt Ignaz bezoeken en ook het fraaie orgel van de St. Valentinus u. Dionysius te Kiedrich (Rheingau) staat deze dag op het programma.

Op maandag reizen we verder richting
Ulm, vanaf maandagavond verblijven wij vijf nachten in het Leonardo Royal Hotel Ulm te Ulm.

Voor onze orgeltochten staan:

1. noordelijk van Ulm gelegen orgels op onze wensenlijst, waarbij te denken valt aan onder andere
Giengen an der Brenz, Neresheim, Mönschdeggingen en Maihingen;

2. ten zuiden van Ulm in de regio
Oberschwaben gelegen fraaie orgels van de kloosterkirchen in Ochsenhausen, Weissenau, Irsee, Ottobeuren, Rot a.d. Rot en Obermarchtal op onze wensenlijst.

3. Op de dag van de terugreis staat het fraaie nieuwe Reil-orgel in de
St.Gumbertus-Kirche in Ansbach op het programma.

Het programma ligt dus grotendeels vast. De aankondiging is derhalve onder voorbehoud dat de definitieve invullng van het programma op enig onderdeel kan afwijken, mede afhankelijk van de omstandigheden ter plaatse. Als gebruikelijk garandeert de stichting altijd een programma, dat naar verscheidenheid en kwaliteit aan de hoogste normen voldoet.

Vaste bezoekers van onze orgelreizen weten dat de stichting grote waarde hecht aan verblijf in goed geklassificeerde hotels (****). Het verblijf is op basis van halfpension en zowel ontbijt als diner vinden plaats in buffetvorm. De lunch is meestel op eigen gelegenheid; wellicht zullen we deze week één keer een gezamenlijke lunch genieten, daar waar dat aantrekkelijk en/of nodig is. Dit jaar reizen we als vanouds weer met een luxe touringcar van de firma Bakker uit Zaandam. In de reissom is - naast vervoer en verblijf - al het nodige opgenomen, waaronder een uitgebreid programmaboek en alle diensten van onze organist. Voor verzekeringen
dient u zelf zorg te dragen (zie Voorwaarden).

Rot an der Rot.

De reis eindigt op zaterdag 8 oktober: voor de terugweg trekken we één dag uit en we streven ernaar rond 19.00 uur met de bus weer bij NS-station Amersfoort te arriveren, waar vandaan u op eigen gelegenheid de terugreis naar uw woonplaats maakt.

Weingarten3. REISSOM

De reissom bedraagt € 850,- per persoon bij gebruik van een tweepersoonskamer en € 990,- bij gebruik van een éénpersoonskamer. Binnen 14 dagen ontvangt u per mail een aanmeldingsbevestiging en een faktuur voor een aanbetaling (€ 200,- p.p.) en de resterende bedragen. Na het voldoen van uw aanbetaling is uw aanmelding definitief. Resterende bedragen dienen uiterlijk 20 augustus 2022 bijgeschreven te zijn op onze bankrekening.

In deze bedragen zijn begrepen:
* 6 diners en overnachtingen in de genoemde viersterren-hotels te Mainz en Ulm;
* vervoer vanaf Amersfoort v.v. en alle vervoer gedurende de reisweek per luxe touringcar;
* het reisboek met uitgebreide beschrijvingen van kerken, orgels en disposities;
* de diensten van onze muzikale leider en organist Frank van Wijk;
* entreegelden en/of giften aan de te bezoeken kerken en de honoraria voor plaatselijke
organisten.

Niet inbegrepen zijn:
* premies reis- en/of annuleringsverzekering;
* uitgaven van persoonlijke aard;
* lunches en tevens consumpties tijdens het diner (bij een evt. gezamenlijke lunch staat deelname vrij en betaalt u, als u de aangeboden lunch gebruikt, een gedeelte van de kosten).


weingarten klavieren4. BIJZONDERHEDEN AANMELDING

Nieuw vanaf dit jaar is, dat het Bestuur van de Stichting Internationale Orgelreizen zelf de inschrijvingen zonder tussenkomst van een reisbureau ter hand zal nemen.

Alvorens u aan te melden verzoeken wij u goed kennis te nemen van het
ook HIER te downloaden document “Voorwaarden Orgelreis 16-3-2020” [262 KB] betreffende betalingstermijnen, annulering voor de deelnemer, reisdocumenten en verzekeringen. Voor meer info over deze voorwaarden kunt u ook HIER klikken.

Bij inschrijving via het inschrijfformulier verklaart de inschrijver dat:
- de ingeschrevenen geestelijk en lichamelijk in staat zijn aan deze reis deel te nemen;
- de inschrijver kennis heeft genomen van de "Voorwaarden Orgelreis, gedateerd 16 maart 2020" en de tekst van dit document vanaf het moment van aanmelding te kennen.

U kunt zich aanmelden door het
inschrijfformulier in te vullen en dit digitaal te versturen via de <verzendknop>. Voor uw eigen administratie kunt u dit ingevulde document desgewenst printen via een zogenaamde "Printscreen". De Printscreen-procedure kunt u HIER [413 KB] downloaden en printen.

Door de beveiligingscode in te vullen en op de knop 'verzenden' (onderaan het formulier) te klikken verstuurt u het inschrijvingsformulier naar de Stichting en heeft u zich voor de reis aangemeld. Binnen 14 dagen ontvangt u per mail een aanmeldingsbevestiging en een faktuur. Na uw aanbetaling is uw aanmelding definitief.


ochsenhausen5. AFSLUITING

Onze reizen zijn bijna altijd snel volgeboekt, dus wacht u niet lang met uw aanmelding!
Het bestuur van de stichting is er van overtuigd dat deze orgelreis 2022 veel moois zal bieden.
Wij hopen u te mogen begroeten op deze reis met zijn vele hoogtepunten.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van de Stichting Internationale Orgelreizen,
Tjalling Roosjen, secretaris

ottobeuren 


Klik hier om naar boven te gaan.


Printerversie