StartpaginaOrgelreis 2020reisbeschrijving

1. REISBESCHRIJVING ALGEMEEN

Na de geslaagde reis naar Vlaanderen vorig jaar werkt onze muzikale leider en vaste organist Frank van Wijk nu voortvarend aan reis nr. 37, dit jaar naar Zuid-Duitsland, met als verblijfplaats de stad Ulm.

De reis start op zondagmiddag 4 oktober. U reist op eigen gelegenheid naar Amersfoort, waar de bus nabij het station om 13.00 uur zal vertrekken naar Wiesbaden, waar wij één nacht zullen verblijven (
Dorint Pallas hotel). Op deze eerste dag zullen we onderweg een passend orgel bezoeken.

Op weg naar Ulm bezoeken we twee orgels, waaronder het orgel van de
Sankt Kilian Domkirche te Würzburg, voor we ons hotel bereiken. Wij verblijven de rest van de week in het Golden Tulip Park Hotel Neu-Ulm. Vanuit het hotel, gelegen aan de Donau, hebt u een schitterend uitzicht op de oude binnenstad van Ulm, die op loopafstand is te bereiken. Vanuit Ulm maken we de volgende vier dagen orgeltochten, waarbij we per dag ongeveer drie locaties zullen aandoen.

Voor onze orgeltochten staan noordelijk gelegen orgels op onze wensenlijst, met een keus uit
Giengen an der Brenz, Neresheim, Mönschdeggingen en Maihingen. Voor een dag zuidwestelijk denken wij aan Obermarchtal en Ochsenhausen, af te sluiten met een bezoek aan de stad Ulm. Dan resteren er nog twee dagen om zuidelijk van Ulm de mooiste orgels van Oberschwaben te bezoeken, waarbij wij in ieder geval Weingarten en Ottobeuren opnemen. Ook Rot an der Rot en Weissenau zijn zeer een bezoek waard.

==> Inmiddels hebben we overeenstemming bereikt over het feit, dat we op de vrijdag van onze reis terecht kunnen in Weingarten van 15.00 tot 17.00 uur. Dit belooft dus een geweldige "Grande Finale" te worden, bijzondere omstandigheden als gebruikelijk voorbehouden!

Rot an der Rot.

Eind mei zal onze organist ter plekke de puntjes op de i zetten voor een definitief programma met rond de vijftien te bezoeken orgels in een week tijd: van kleinere dorpsorgels tot genoemde imposante topstukken. Het reisschema is dus in dit stadium nog niet definitief en kan op onderdelen aan wijziging onderhevig zijn. Mocht een bepaald orgel onverhoopt niet bezocht kunnen worden, dan wordt voor een gelijkwaardig alternatief gezorgd.

De reis eindigt op zaterdag 10 oktober: voor de terugweg trekken we één dag uit en hopen we rond 18.00 uur met de bus bij station Amersfoort te arriveren, waar vandaan u op eigen gelegenheid de terugreis naar uw woonplaats maakt.
Wij verblijven op basis van halfpension. Wanneer het logistiek voordelig of noodzakelijk is, zullen wij één of twee gezamenlijke lunches in het programma opnemen.

Weingarten tijdens onze najaarsreis!3. REISSOM

De reissom bedraagt Euro 940,- per persoon bij gedeeld gebruik van een tweepersoonskamer. De toeslag voor een eenpersoonskamer is Euro 135,--.

In deze bedragen zijn begrepen:
* zes diners en overnachtingen in de genoemde viersterren-hotels te Wiesbaden en Neu-Ulm;
* vervoer vanaf Amersfoort v.v. en alle vervoer gedurende de reisweek per luxe touringcar;
* het reisboek met uitgebreide beschrijvingen van kerken, orgels en disposities;
* de diensten van onze muzikale leider en organist Frank van Wijk;
* entreegelden en/of giften aan de te bezoeken kerken en de honoraria voor plaatselijke
organisten.

Niet inbegrepen zijn:
* premies reis- en/of annuleringsverzekering;
* uitgaven van persoonlijke aard;
* lunches en tevens consumpties tijdens het diner (bij een evt. gezamenlijke lunch staat deelname vrij en betaalt u, als u de aangeboden lunch gebruikt, een gedeelte van de kosten).


weingarten klavieren4. BIJZONDERHEDEN AANMELDING

Nieuw vanaf dit jaar is, dat het Bestuur van de Stichting Internationale Orgelreizen zelf de inschrijvingen zonder tussenkomst van een reisbureau ter hand zal nemen.

Alvorens u aan te melden verzoeken wij u goed kennis te nemen van het
ook HIER te downloaden document “Voorwaarden Orgelreis 16-3-2020” [262 KB] betreffende betalingstermijnen, annulering voor de deelnemer, reisdocumenten en verzekeringen. Voor meer info over deze voorwaarden kunt u ook HIER klikken.

Bij inschrijving via het inschrijfformulier verklaart de inschrijver dat:
- de ingeschrevenen geestelijk en lichamelijk in staat zijn aan deze reis deel te nemen;
- de inschrijver kennis heeft genomen van de "Voorwaarden Orgelreis, gedateerd 16 maart 2020" en de tekst van dit document vanaf het moment van aanmelding te kennen.

U kunt zich aanmelden door het
inschrijfformulier in te vullen en dit digitaal te versturen via de <verzendknop>. Voor uw eigen administratie kunt u dit ingevulde document desgewenst printen via een zogenaamde "Printscreen". De Printscreen-procedure kunt u HIER [413 KB] downloaden en printen.

Door de beveiligingscode in te vullen en op de knop 'verzenden' (onderaan het formulier) te klikken verstuurt u het inschrijvingsformulier naar de Stichting en heeft u zich voor de reis aangemeld. Binnen 14 dagen ontvangt u per mail een aanmeldingsbevestiging en een faktuur. Na uw aanbetaling is uw aanmelding definitief.


ochsenhausen5. AFSLUITING

Onze reizen zijn bijna altijd snel volgeboekt, dus wacht u niet lang met uw aanmelding!
Het bestuur van de stichting is er van overtuigd dat deze orgelreis 2020 veel moois zal bieden.
Wij hopen u te mogen begroeten op deze reis met zijn vele hoogtepunten.

Met vriendelijke groet,

namens het bestuur van de Stichting Internationale Orgelreizen,
Tjalling Roosjen, secretaris

ottobeuren 


Klik hier om naar boven te gaan.


Printerversie