StartpaginaOrgelreis 2018 Westfalen

INTRODUCTIE en ALGEMEEN

Na de zeer geslaagde reis vorig jaar naar Sachsen wordt nu voortvarend gewerkt aan Orgelreis nr. 35, dit jaar naar de streek Westfalen, niet ver over de grens in Duitsland, waar wij onze intrek nemen in het Welcome Hotel **** in Paderborn , op loopafstand van het historische centrum van deze stad.

Onze vaste muzikale reisleider en organist Frank van Wijk (Bergen/Alkmaar) is in samenspraak met het bestuur zo ver, dat er op papier een volledig en gevarieerd programma is samengesteld.

In de loop van dit voorjaar zal hij ter plekke alle benodigde afspraken maken om tot een definitief programma te komen. Onderstaande planning is dus nog niet definitief; in geval het onmogelijk blijkt een bepaalde kerk te bezoeken wordt voor een gelijkwaardig alternatief gezorgd.

welcomehotel paderbornOnze reizen zijn bijna altijd snel volgeboekt; wacht u dus niet te lang met uw aanmelding.
Er kunnen maximaal 65 mensen deelnemen. Bij overtekening zal een wachtlijst gevormd worden.

Het bestuur is er van overtuigd dat deze orgelreis 2018 heel veel moois zal bieden.
Wij hopen u dan ook te mogen begroeten bij de start in Deventer op maandag 15 oktober aanstaande!

Rumbeck. parel in WestfalenOver de plannen schrijft Frank van Wijk het volgende (februari 2018):

De orgelreis van dit jaar voert ons naar Westfalen met als verblijfplaats Paderborn, waar het grote orgel in de Dom tot de verbeelding zal spreken. Ten oosten van deze stad bezoeken we ondermeer het klooster van
Marienmünster en kerk en museumte Borgentreich. In zuidelijke richting nabij Soest zullen de kloosters van Oelinghausen en Rumbeck veel fraais te bieden hebben. Ten noorden van Paderborn staan de orgels te Lemgo, Möllenbeck en Marienfeld op onze wensenlijst. De beroemde orgels van Clausing en Vater in de plaats Melle (restauratiefilm in link) zijn gedacht als sluitstuk van deze week. Ruim vijftien toporgels en een fraai landschap doen onze verwachtingen hoog gespannen zijn.

Borgentreich - parel in Westfalen 


Reis Parels van Westfalen

De reis start op maandag 15 oktober om 11.00 uur, de bus vertrekt dan bij NS-station Deventer.
U reist eerst op eigen gelegenheid naar deze opstapplaats. Op zaterdag 20 oktober bent u ruim genoeg op tijd terug in Nederland om vanaf NS-station Deventer goed thuis te kunnen komen.

(Lang) parkeren nabij het NS station in Deventer is wellicht een probleem. Er bestaat zelfs een speciale site hierover,
klik hier. Maar er is ook nog een andere oplossing: Om en nabij het NS-station in Olst zijn ruime (en gratis) parkeermogelijkheden. De halfuurs-treinverbinding met het station in Deventer (reistijd plm.6 minuten) brengt u snel en soepel heen en weer tegen geringe reiskosten.

Lemgo, parel in WestfalenOns reisbureau Image Groups Travel te Oud-Beijerland staat garant voor de prima kwaliteit van ons hotel; wij verblijven op basis van halfpension. Wanneer het logistiek voordelig of noodzakelijk is, zullen wij eventueel een gezamenlijke lunch in het programma opnemen.

Voor de kosten van de
orgelreis Parels van Westfalen klikt u hier.
Voor het boeken van / uw inschrijving voor de reis
klikt u HIER.

Mollenbeck, parel in Westfalen 


Klik hier om naar boven te gaan.


Printerversie