StartpaginaOrgelreis 2017

Per 14 juli 2017 zijn er nog slechts enkele plaatsen beschikbaar voor de orgelreis 2017. Indien u nog wilt boeken, haast u dan met uw inschrijving. "Haastige spoed is zelden goed", maar hier is spoed wel op zijn plaats!REISDOEL: Toppers in SACHSEN, zondag 22 t/m zaterdag 28 oktober 2017.

Na de zeer geslaagde reis naar Nancy, Metz en de Elzas vorig jaar wordt momenteel voortvarend gewerkt aan reis nr. 34, dit jaar naar de streek Sachsen in het voor- malige Oost-Duitsland, waar wij onze intrek nemen in het bekende viersterrenhotel Elbflorenz in Dresden, op loopafstand van het beroemde centrum van deze stad.

Onze vaste muzikale reisleider en organist Frank van Wijk (Bergen/Alkmaar) is in samenspraak met het bestuur zo ver, dat er op papier een volledig en gevarieerd concept-programma samengesteld is. Over deze plannen leest u
HIER een toelichting van Frank van Wijk.

In de loop van dit voorjaar zal hij ter plekke de afspraken gaan maken en komen tot een definitief programma met rond de achttien te bezoeken orgels in een week tijd: van kleinere dorpsorgels tot genoemde imposante top- stukken.

Ruim voor de reis begint ontvangt u per post het uitgebreide reisboek, compleet met alle specificaties en uiteraard ook de orgelbeschrijvingen.

Freiberg DomVOORBEHOUD


Alle vermeldingen in het reisprogramma zijn als gebruikelijk onder voorbehoud. Door bijzondere omstandigheden kunnen soms geen afspraken of reserveringen worden gemaakt. In een dergelijke situatie wordt naar een gelijkwaardig alternatief gezocht.

 


Beschrijving concept Orgelreis 2017

De orgelreis van 2017 voert ons naar Sachsen, een regio met een bijzonder rijk orgelbezit.

In het excursie-programma zal uiteraard ruime aandacht uitgaan naar de orgelbouwer Gottfried Silbermann, van wie we een aantal belangrijke instrumenten zullen bezoeken in Dresden (Hofkirche), Freiberg (Dom, Nicolaï- en Jakobikirche) en enkele kleinere plaatsen.

Daarnaast zal er aandacht zijn voor instrumenten van orgelmakers uit latere perioden, zoals
Oehme, Schubert (Marienberg), Kreutzbach (Frauenstein; aldaar ook het Silbermann-museum) en Walcker (Annaberg).
In het reisprogramma zal voor de steden Dresden en Freiberg elk een hele dag worden ingeruimd, zodat er - naast de orgels en kerken - ook ruim tijd is voor de culturele hoogtepunten die deze plaatsen te bieden hebben. Tijdens de heen- en terugreis hopen we het unieke laatgotische orgel van
Ostönnen (bij Soest, Duitsland) te bezoeken en instrumenten van de orgelmaker Heinrich Gottfried Trost in Waltershausen en Altenburg.

Frauenkirche, Dresden ORGELREIS 2017Voor meer (ook financiële) informatie en het te downloaden aanmeldingsformulier voor deze Orgelreis kunt u HIER klikken.

 


Klik hier om naar boven te gaan.


Printerversie